Täydenkuun tanssit -festivaali tarjoaa verevän nykytanssiohjelmiston rahoitusleikkauksista huolimatta

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.6.2019

Perinteikäs nykytanssitapahtuma Täydenkuun Tanssit järjestetään Pyhäjärvellä 31.7.–3.8.2019. Ohjelmisto tarjoaa ilmastoahdistuksen ja hektisen elämäntahdin kuormittamalle nykyihmiselle vertaiskokemuksia, huumoria ja inhimillistä lämpöä.

Carmen Werner: De parte de ella.

Taiteellinen johtaja Alpo Aaltokoski on tämän vuoden ohjelmistossa halunnut nostaa esiin paitsi päivänpolttavia teemoja myös universaaleja eksistentiaalisia aiheita. Mitä on olla ihminen? Miten olemme kiinni ajassa ja miten aika näkyy meissä ja kehossamme?

Pyhäjärven festivaalilla tanssi kohtaa aidon suomalaisen suven legendaarisella tavalla. Täydenkuun Tanssit -festivaali järjestetään jo 28. kerran ja tänä vuonna on haluttu panostaa myös lapsille suunnattuun ohjelmaan.

Keväällä uutisoitiin festivaalin rahoituksen pienenemisestä (uutinen 3.5.2019). Takaiskusta huolimatta Täydenkuun Tanssit tarjoaa kansainvälisen ohjelmiston: esiintyjiä saapuu Espanjasta, Hongkongista, Unkarista ja Israelista. Kustannussyistä esitystilojen määrää vähennettiin ja ohjelmaan tehtiin joitakin muutoksia.

Kotimaisessa ohjelmistossa mukana ovat koreografi Anu Sistosen Secret Charm (tanssi Jonna Aaltonen), Tanssiteatteri MD kahdella teoksella: Secunda Prattica (kor. Mari Rosendahl) ja Sankari Moilanen ja Eve (kor. Samuli Roininen), Susanna Leinonen Companyn Nasty sekä Routa Company. Viimeksi mainitun ulkoilmateos Metsäbaletti esitetään Natura-alueella Pietarsaaressa. Ilmastonmuutoksen seurauksia pohtiva tanssiteos tarjoaa yhden näkymän tulevaisuuteen.

Ulkomaisia esiintyjiä ovat Carmen Werner (Espanja): De Parte de ella; Ferenc Fehér (Unkari): Imago; Ferenc Fehér ja Dávid Mikó (Unkari): The Station, ja Wayson Poon (Hongkong): Vortex.

Tänä vuonna Pyhäjärvelle kannattaa kurssien perässä tulla paitsi tanssijoiden myös pedagogien ja koreografien. Espanjalainen Carmen Werner on Euroopassa ja maailmalla arvostettu tekijä ja työpajojen vetäjä, jonka merkitystä ei Suomessa hyvin tunneta. Kovassa nosteessa oleva unkarilainen Ferenc Fehér vierailee Pyhäjärvellä jo toista kertaa, yleisön pyynnöstä. Myös vasta-alkajat on huomioitu kurssitarjonnassa: Feldenkrais-kurssilta voi hakea helpotusta stressiin ja vahvistusta itsetuntoon.