Täydenkuun Tanssit juhlii kesällä 30-vuotissyntymäpäiviään – ohjelmisto julkaistu

UUTISET JA TIEDOTTEET
24.5.2021

Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit -festivaali tarjoaa yleisölle juhlavuoden kunniaksi eri tanssilajien syntymäpäiväkakun, musiikilla ja huumorilla höystettynä. Teemat etenevät odotusten ja todellisuuden välisestä ristiriidasta ihmisen ja lehmän väliseen suhteeseen. Ohjelmistossa nähdään 15 teosta, joista ensi-iltoja on viisi.

Unna Kitin ja Heli Lyytikäisen LEHMÄ! pohtii lehmän ja karjakon suhdetta © Aada Sigurlina

Unna Kitin ja Heli Lyytikäisen LEHMÄ! pohtii lehmän ja karjakon suhdetta © Aada Sigurlina

Juhlaohjelmisto koostuu runsaasta kattauksesta kotimaista tanssitaidetta. Mukana on maistiaisia useilta taiteilijoita, jotka ovat esiintyneet festivaalilla vuosikymmenten saatossa. Juhlagaalassa nähdään muun muassa katkelmia festivaalin perustajajäsenten teoksista – mukana ovat mm. Marjo Kuuselan Pelurit ja Tommi Kitin Pienen näyttämön juttu.

Juhlavuoden klassikko-ohjelmistossa on mukana myös Taulumannekiini Reijo Kelalta, joka on tehnyt lukuisia tanssiteoksia festivaalivuosien saatossa Pyhäjärven kesään. Niin ikään esimerkiksi Tiina Huzchowsky (Charlotte kello viisi aamulla), Petri Kekoni (Hämärän Hohde) ja Anna Veijalainen (Nostalgia – neljän sammakon vaellus) ovat tehneet 90-luvulla tilausteoksia Täydenkuun Tanssit -festivaalille.

Täydenkuun Tansseissa saavat ensi-iltansa muun muassa Reetta-Kaisa Ileksen koreografia Etydejä erinomaisuudesta, jonka tanssii Katri Soini, sekä Unna Kitin ja Mikko Makkosen koreografia LEHMÄ! Myös Katri Soinilla ja Unna Kitillä on pitkä historia Täydenkuun Tansseissa: Soini tanssi vuonna 1992 Pelurit-teoksessa, ja Unna Kitti on kulkenut vanhempiensa Marjo Kuuselan ja Tommi Kitin mukana festivaalilla lapsesta asti. Voit tutustua koko ohjelmistoon täältä.

Luvassa on pitkin viikkoa tuttuun tapaan tanssikursseja niin harrastelijoille kuin tanssin alan opiskelijoille ja ammattilaisillekin. Juhlavuoden kunniaksi Täydenkuun Torilla järjestetään monia ilmaisesityksiä sekä päivittäin kaikille avointa, ilmaista tanssiopetusta eri tanssilajeista. Oheisohjelma on kokonaisuudessaan täällä.

Festivaali järjestetään koronarajoitusten puitteissa – kolmannes esityksistä on ulkona

Juhlinta alkaa tiistaina 20.7. avajaisjuhlalla Pyhäsalmen torilla. Lauantai-iltana 24.7. festivaali huipentuu Juhlagaalaan, johon on kerätty makupaloja flamencosta, street dancesta, baletista, paritanssista, lastentanssista, kansantanssista ja nykytanssista.

Täydenkuun Tanssit -festivaalin järjestäjät seuraavat koronatilanteen kehittymistä tapahtuman lähetessä. Lippuja ja kurssipaikkoja on myynnissä rajoitettu määrä, ja kolmannes teoksista nähdään ulkona. “Toivomme kovasti, että heinäkuun loppupuolella ilmaantuvuusluvut mahdollistavat lipunmyynnin ja kurssipaikkojen lisäämisen, mutta varaudumme tiukkoihin rajoituksiin”, Pyhäsalmen Tanssi ry:n toiminnanjohtaja-tuottaja Taina Ala-Ketola toteaa.