Suomalaista tanssia täysille saleille Edinburghissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
2.9.2016

Carl Knifin RED nousi festivaalin valtavasta tarjonnasta parhaiden tanssiesitysten joukkoon.

Kriitikot suitsuttivat Carl Knifin sooloteosta RED Edinburghin Fringe-festivaalilla. Teos oli Dance Base Scotlandin festivaaliohjelmistossa, ja Knif esitti sitä peräti 15 kertaa täysille saleille 5.-21.8.2016. Näin intensiivinen esitysperiodi on hyvin poikkeuksellinen suomalaisille teoksille ulkomailla.

Teos nimettiin myös ehdolle The Total Theatre Awards 2016 –palkintoon. Palkintoraati katsoo 520 esitystä ja valitsee niistä 26 suosituslistalleen ja palkintoehdokkaiksi.

Monessa arviossa REDille annettiin viisi tähteä, ja teosta kuvattiin pysäyttäväksi, ennennäkemättömäksi ja poikkeukselliseksi.

Vuonna 2015 Carl Knif valittiin Aerowaves Twenty –suosituslistalle, johon eurooppalaiset tanssifestivaalien ja teattereiden johtajat valitsevat vuosittain kaksikymmentä parasta eurooppalaista nykytanssiesitystä.

Poimintoja arvioista

The Skinny – Independent cultural journalism

Gareth Vile interviews Carl Knif

Carl Knif’s achingly intimate work is beautifully precise, courageous and ultimately very joyful (Robert Dow)


RED oli osa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa From start to Finnish -kulttuurivientiohjelmaa, joka esittelee suomalaisia teatteri-, tanssi- ja sirkustuotantoja Edinburgin Fringe-festivaalilla.