Teatterifestivaali Lainsuojattomilla myös tanssia ja fyysistä miimiä

UUTISET JA TIEDOTTEET
31.8.2017

Vapaiden ammattiryhmien Teatterifestivaali Lainsuojattomat liuentaa taiteiden välisiä rajoja. Porissa nähdään 2.–10.9.2017 teatteria, sirkusta, tanssia ja fyysistä miimiä.

Festivaalilla nähdään esimerkiksi Alma Lehmuskallion ohjaama Sivuhenkilöt, joka käsittelee marginaaliin jäämistä ja sivullisuutta sirkuksen, tanssin ja teatterin keinoin.

KokoTeatteri tuo Poriin teoksen Constellations. Teatterinjohtaja-näyttelijä-tanssija Anna Veijalaisen ohjaama, Nick Paynen näytelmään perustuva herkkä teos on yhdistelmä tanssi- ja teatteritaidetta. Esiintyjinä Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola.

Jenna Jalosen ja Beatrix Simkón TERV. on suomalais-unkarilainen esitys eristäytymisestä, sukulaisuudesta ja kielestä – galleriatilassa nähdään sanatonta kommunikaatiota, eleitä ja nykytanssia.

Ohjelmassa on myös Reetta Honkakosken PULPETTI – kehollinen teatteriesitys opinkappaleista vallan välineinä ja siitä, miten yksilöt jäävät ideologioiden jalkoihin. Honkakoski on erikoistunut Corporeal Mimeen, joka on puheteatterin ja tanssin välimaastoon sijoittuva kehollinen näyttämötaidemuoto.