Teatterikeskuksen VOS-teatterit siirtyvät Suomen Teatterit ry:n (STEFI) jäseniksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
7.10.2019

Teatterikeskuksen VOS-teatterit siirtyvät vuoden 2020 alusta alkaen Suomen Teatterit ry:n jäseniksi. Siirtyvät teatterit ovat KOM-teatteri, Q-teatteri, Ryhmäteatteri, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Teatteri Rollo ja Teater Viirus. Teatterikeskukseen jää siirtymän jälkeen 36 esittävän taiteen vapaan kentän teatteria ja ryhmää.

”Siirtyminen Teatterikeskuksesta STEFIin liittyy ensisijaisesti siihen, että teatterialan rahoituspohja on uudelleenneuvottelun kohteena. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää, että istumme STEFIn kautta niissä neuvottelupöydissä, joissa uudistuvaa VOS-rahoitusta työstetään.

Haluamme toteuttaa siirtymän siten, ettei lähtö heiluta Teatterikeskuksen venettä liikaa. Keskustelut käytännön toimista siirtymän toteuttamiseksi on jo aloitettu Teatterikeskuksen ja STEFIn välillä.

Tavoitteenamme ei ole luoda vastakkainasettelua VOS-teattereiden ja vapaan kentän välille. Päätös ei ollut helppo, mutta olimme kuitenkin yksimielisiä päätöstä tehdessämme. Osa nyt eroavista teattereista on ollut perustamassa Teatterikeskusta lähes puoli vuosisataa sitten, joten päätökseen liittyy luonnollisesti myös haikeutta. Uskomme kuitenkin, että tämä päätös edesauttaa Teatterikeskuksen työtä vapaan kentän ryhmien edunvalvojana. ”

Tanssiteatteri Hurjaruuthin Kannatus ry
KOM-teatterin Kannatus ry
Q-teatteri ry
Ryhmäteatterin Kannatus ry
Teatteri Rollon Kannatus ry
Viirus rf

Teatterikeskuksen vt. toiminnanjohtaja Kaisa Paavolainen ja Suomen Teatterit ry:n toiminnanjohtaja Tommi Saarikivi korostavat, että järjestöjen välinen yhteistyö tulee jatkumaan yhtä hyvänä ja tiiviinä kuin tähänkin saakka. Yhteisenä tavoitteena on turvata koko esittävän taiteen kentälle laadukas edunvalvonta riippumatta teattereiden tai ryhmien rahoitusratkaisuista.

Teatterikeskus järjestää syksyn aikana ylimääräisen jäsenkokouksen, jossa keskustellaan järjestön tavoitteista ja strategisesta suunnasta uudessa tilanteessa sekä valitaan hallitukseen uudet jäsenet eroavien VOS-teattereiden edustajien tilalle.

Lisätietoja:
Kaisa Paavolainen,
vt. toiminnanjohtaja, Teatterikeskus
p. 040 731 3655