Teemavuonna taide on lasten

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.3.2016

Taiteen edistämiskeskus haluaa teemavuonna nostaa lasten- ja nuortenkulttuurin asemaa. Teemavuoden 2016 aikana ympäri Suomea järjestetään tapahtumia teemalla #taideonlasten. Lastenkulttuurikeskukset toimivat Taiken yhteistyökumppaneina, ja lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila on teemavuoden suojelija.

”Teemavuonna haluamme kiinnittää erityishuomion lasten- ja nuortenkulttuurin parissa työskenteleviin taiteilijoihin ja edistää heidän asemaansa ja arvostustaan. Vain näin voimme taata sen, että lapsille tarjotaan parasta taidetta”, perustelee Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö valittua teemaa.

Marraskuussa Taike jakaa Lapsen oikeuksien päivänä vuotuisen lastenkulttuurin valtionpalkinnon lisäksi teemavuoden Lasten taidepalkinnon, josta päättää vuoden suojelija Tuomas Kurttila. Vuosi huipentuu 1. joulukuuta vietettävään valtakunnalliseen Taiteen edistämispäivään, jonka aiheena on lastenkulttuuri ja sitä tekevät taiteilijat.

Teemavuonna Taike käynnistää viisivuotisen lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelman. Ohjelmaa toteuttavat lasten- ja nuortenkulttuuriin erikoistuneet läänintaiteilijat; tuoreimpina Lapissa vastikään aloittanut Mette Ylikorva ja maaliskuussa valtakunnallisena läänintaiteilijana aloittava Laura Arala. Erityisasiantuntijat Mikael Karikoski ja Ulla Lassila toimivat kehittämisohjelman koordinaattoreina.