Tehdas tanssii 2022 panostaa yleisötyöhön

UUTISET JA TIEDOTTEET
24.5.2022

Hyvän fiiliksen tanssitapahtuma Hämeenlinnassa kerää jo kahdeksannen kerran yhteen harrastajat, ammattilaiset sekä tanssista kiinnostuneet esityksiin, kursseille ja tapahtumiin. Festivaalin teemana on yhteisöllisyys, mikä näkyy panostuksena yleisötapahtumiin.

Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä: GLG © Kai Kuusisto

”Hämeenlinnan kaupunki myönsi Tehdas tanssii -festivaalille kulttuuripalkinnon, joka haluttiin ohjata suoraan yleisötyöhön. Tästä kasvoi myös ajatus tämän vuoden teemaan”, kertoo festivaalin toinen taiteellinen johtaja ja tuottaja Tanja Kunnari.

”Tanssin maailma on yhteisö, joka tarjoaa monella eri tasolla uniikkeja ja kokonaisvaltaisia kokemuksia liikkeen ja ilmaisun parissa. Se, tuotatko ne itse vai koetko katsojan silmin, ei ole olennaista, vaan jaettu yhteys jaetussa hetkessä.”

Tuleva ohjelmisto pitää sisällään esityksiä, kursseja ja yleisötapahtumia tanssin laajalta kentältä. Tapahtumapaikkoina toimivat Verkatehdas, Hämeenlinnan teatteri, Lääninhallituksen talo, Hämeenlinnan tori, Bio Rex, Suistoklubi, sekä Aulangon puistometsä.

Festivaalilla vierailevat esityksineen Suvi Kajaus, Riku Koskinen ja Sini Mäenpää teoksellaan Hetki ennen huomista. Festivaalilla nähdään myös tanssielokuvia – elokuvanäytöksen on kuratoinut suomalaisen tanssielokuvan pioneeri Kati Kallio. Viemme tanssia myös ensimmäistä kertaa yleisölle avautuvaan Lääninhallituksen taloon, jossa nähdään Annamari Eerolan ja Nella Kaartisen uusi teos. Yleisö pääsee samalla tutustumaan Ars-Häme ry:n kesänäyttelyyn “Näyttämö”.

Festivaali aloittaa yhteistyön Hämeenlinnan Teatterin kanssa. Tuomme teatterin päänäyttämölle Riia Kivimäen ja Saku Mäkelän teoksen GLG, joka sai ensiesityksensä Helsingin kaupunginteatterilla maaliskuussa 2022. Teos yhdistää saumattomasti virtuositeettisen pariakrobatian, tanssin ja tarinankerronnan.

”Näen kulttuuritoimijoiden välisen yhteistyön välttämättömänä monimuotoisen taiteen tarjonnan ylläpitämisessä Hämeenlinnassa. Keinotekoiset raja-aidat on kaadettava, tehtävä yhdessä ja varmistettava, että kaikenlainen esittävä taide saa ansaitsemansa ympäristön tuoda esitys yleisölleen. Yhdessä tekemällä saadaan enemmän ja parempaa, ja ennen kaikkea monipuolisempaa”, sanoo vt. teatterinjohtaja Janne Auvinen Hämeenlinnan Teatterilta.

Festivaalin kurssivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja tanssin harrastajille sekä ammattilaisille. Osa kursseista on avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille, tanssitaustasta riippumatta. Kursseille tulevat opettamaan maamme huippuopettajat. Huhtikuun ajan kursseille voi ilmoittautua Early bird -hinnoilla.

Kaikille avoimet kurssit:

  • Tanssimaraton – useita opettajia
  • Metsätanssi – Nella Kaartinen
  • Tutustuminen TRE-stressinpurkuliikkeisiin – Panu Varstala
  • Kiskoteka & Työkaluja oman liikkeen löytämiseen – Panu Varstala

Kurssit tanssin harrastajille ja ammattilaisille:

  • Around Axis – kontakti-improvisaatio – Mirva Mäkinen
  • Imagination in motion – Johanna Nuutinen
  • Movement & House – Anniina Ala-Mattila
  • Commercial & Heels – Pauliina Latva
  • Tanssinopettajien viikonloppu – useita opettajia

Festivaalin maksuttomiin yleisötapahtumiin kuuluvat Torijamit, avoimet ovet tanssisaleille, festivaaliklubi Suistoklubilla, sekä esitysten jälkeiset yleisökeskustelut. Ensimmäistä kertaa järjestämme Silent Dance -tapahtuman Verkatehtaalla, sekä DJ piknikin Lääninhallituksen talon viehättävällä sisäpihalla.

Tehdas tanssii -festivaali järjestetään 5.-7.8.2022 Hämeenlinnassa.