Tiina Lindfors sai Svenska folkskolans vänner rf:n Sillanrakentajapalkinnon

UUTISET JA TIEDOTTEET
11.4.2018

Tanssija-koreografi Tiina Lindfors on jo kauan puolustanut kaksikielisyyden merkitystä Suomen identiteetille ja kulttuurille.

Svenska folkskolans vänner -yhdistys perusti vuonna 2011 Sillanrakentajapalkinnon (Brobyggarpris). Palkinto jaetaan henkilölle, joka on omaehtoisesti kasvattanut ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta suomenruotsalaisuutta kohtaan. Palkintosumma on 10.000 €.

Tiina Lindfors, Callas Impressioita oopperadiivan elämästä © Matti Kivekäs

Svenska folkskolans vänner -yhdistyksen palkintojenjakotilaisuudessa Helsingissä 11.4. palkintokomitea perusteli valintaansa seuraavasti:

Tanssija-koreografi Tiina Lindfors on luovuudella, rohkeudella ja sydämellä noussut puolustamaan kaksikielisyyttä Suomessa.

Taiteilijana hän on aktiivisesti lisännyt ymmärrystä erilaisia vähemmistöjä kohtaan. Hän on ottanut ruotsinkielisen vähemmistön siipiensä suojaan.  Tanssiteattei ERIn perustajajäsenenä hän on jatkuvasti työskennellyt sen eteen, että ruotsinkieli näkyy lavalla.

Turun Sanomien vakiintuneena kolumnistina ja aktiivisena keskustelijana Tiina Lindfors on jo kauan puolustanut kaksikielisyyden merkitystä Suomen identiteetille ja kulttuurille.

Sillanrakentajapalkinto jaetaan joka toinen vuosi. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa presidentti Tarja Halonen, päätoimittaja Janne Virkkunen ja toimittaja Saska Saarikoski.

”Olen äärettömän kiitollinen palkinnosta ja iloinen myös siitä, että tämä valtakunnallinen huomionosoitus tulee Turkuun. Turun Sanomien kolumnistina iloitsen myös lehden puolesta. Uskon juuri kolumnieni olleen vahvin ponsi valinnalleni”, Tiina Lindfors kertoo. ”Työni moniarvoisuuden, monikielisyyden ja monikulttuurisuuden eteen tulee jatkumaan.”