Tulevaisuuden tiedotuskeskus – mitä jos tanssi ja sirkus liittyisivät yhteen?

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.5.2020

Miltä näyttää tulevaisuuden tiedotuskeskus, ketä se palvelee ja mihin tarpeisiin se vastaa? Mitä ajattelevat tästä sirkuksen ja tanssin kentät?

Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset ovat parin vuoden ajan pohtineet yhdistymistä, sen etuja, mahdollisuuksia ja haasteita. Kevään avoimiin keskustelutilaisuuksiin toivotaan kentän näkökulmaa: ajatuksia, toiveita, kysymyksiä ja ideoita.

Tavoitteena palvella tanssin ja sirkuksen kenttiä entistä paremmin

Tanssin ja sirkuksen toimintakentillä on paljon samankaltaisia haasteita: esimerkiksi valtaosa taiteilijoista toimii vapaalla kentällä ja kansainvälistä toimintaa on paljon, alojen näkyvyydessä, arvostuksessa ja resurssoinnissa on vielä parantamisen varaa.

Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten toiminta ja tavoitteet ovat myös hyvin yhteneväiset. Kentälle tarjottavat palvelut ilmoituksista uutiskirjeeseen, kahvitilaisuuksiin ja kansainväliseen työhön keskittyviin projekteihin ovat hyvin samanlaisia. Molempien toiminta tavoittelee alan rakenteellista vahvistumista, arvostuksen ja näkyvyyden kasvattamista ja ratkaisujen löytämistä alan haasteisiin.

Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset ovat viime vuosina tehneet paljon yhteistyötä: luoneet yhteisiä kansainvälisiä projekteja, järjestäneet yhteisiä opinto- ja messumatkoja ja koulutuksia, tehneet yhteistä vaikuttamistyötä.

Alan ammattilaiset ovat ykkösasemassa kummallakin tiedotuskeskuksella. Siksi haluamme seuraavaksi avata keskustelun aiheesta tanssin ja sirkuksen ammattilaisten kanssa.

Keskustelutilaisuuksissa puhutaan yhdistymisen tavoitteista, joita ovat mm.

  • Vaikuttavampi ja vahvempi organisaatio – Yhdessä teemme enemmän ja näymme paremmin.
  • Taloudellinen ja toiminnallinen tehokkuus – Kun kaksi pientä organisaatiota tekee samoja tai samankaltaisia asioita, on toiminnassa päällekkäisyyttä, johon kuluu kummankin resursseja.
  • Synergiaedut – Vapautuneilla resursseilla voidaan yhdessä kehittää palveluja paremmiksi ja vaikuttavammiksi.
  • Taloudellisten riskien, kuten julkisen tuen kehitys, hallinta.
  • Osaamisen ja asiantuntemuksen kasvu ja kehitys.

Strategisen suunnittelun osana tiedotuskeskukset arvioivat toimintaympäristöään ja itseään swot-menetelmällä vuonna 2017. Sen perusteella monien asioiden ja vaikutusten todettiin olevan yhteneväisiä molemmille tiedotuskeskuksille. Lopputuloksena molemmat organisaatiot kirjoittivat vuosien 2018–2021 strategiaansa, että tutkivat mahdollista yhdistymistä.

Tähän mennessä Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset ovat käsitelleet yhdistymistä hallitusten lisäksi tiedotuskeskusten henkilökuntien keskuudessa sekä kevään 2020 aikana yhdistysten kaikkien jäsenyhteisöjen kanssa. Tanssin kaikki jäsenyhteisöt ja sirkuksen jäsenyhteisöistä enemmistö ovat suhtautuneet positiivisesti asian eteenpäin viemiseen. Osa kaipaa vielä lisäkeskustelua.

Seuraavaksi haluamme kuulla, minkälaisia ajatuksia yhdistyminen herättää sirkuksen ja tanssin kentillä. Tule mukaan kuulemaan asiasta verkkotapaamisiin:

Tiistaina 19.5. klo 14–16 (sirkus) Linkki Google Hangouts -tapaamiseen ›

Tiistaina 19.5. klo 16–18 (tanssi) Ilmoittaudu mukaan ›

Tiistaina 26.5. klo 14–16 (yhteinen: sirkus- ja tanssiala) Ilmoittautumislomake 26.5. ›

Lisäksi kesäkuussa pyritään järjestämään yksi livekeskustelu.

Lisätietoja:

Sanna Rekola, toiminnanjohtaja, Tanssin tiedotuskeskus, 050 413 6123

Lotta Vaulo, toiminnanjohtaja, Sirkuksen tiedotuskeskus, 050 386 6971