URB 16 on tanssia, teatteria, kuvataidetta, elokuvaa

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.6.2016

URB 16 esittelee kotimaisia ja kansainvälisiä nuoria taiteilijoita, joiden teokset ja projektit edustavat tämän hetken kiinnostavinta urbaania taidetta. URB 16 -esityksiä on Kiasma-teatterin lisäksi Alppitalossa, Stoassa, SIC galleriassa ja yksityiskodissa Helsingin keskustassa.


Lisää festivaaliohjelmasta www.urb.fi

Seuraa URB 16 -festivaalia:
Instagramissa @urb16festival
Twitterissä @urbfestival

Kiasma-teatterin tuottama URB-festivaali järjestetään tänä vuonna 3.-12.8.

Muutamia poimintoja ohjelmasta:

Jessica Warboys: Hoop Eye Dance Trance & Sanni

Brittiläisen kuvataiteilijan Jessica Warboysin tuore teos Sanni on kuvattu Kiasma-teatterissa keväällä 2016. Teos yhdistää tanssia, maalausta ja ääntä, luoden luonnoksen liikkeestä musiikkiin. Lattiatasolta ja katsojan yläpuolelta kuvattu teos mahdollistaa teoksen kokemisen sellaisena kuin teoksen tanssija saattaisi sen kuvitella.

Sanni esitetään osana Jessica Warboysin maalauksia, veistoksia ja liikkuvaa kuvaa sisältävää näyttelyä Hoop Eye Dance Trance SIC-galleriassa 6.8. – 6.9.

Jessica Warboys: Hoop Eye Dance Trance //  Elokuvanäytös ja taiteilijatapaaminen Kiasma-teatterissa 6.8. klo 16. Vapaa pääsy.

Michele Rizzo: Higher. © Alwin Poiana

Michele Rizzo: Higher. © Alwin Poiana

Michele Rizzo: HIGHER

Amsterdamissa toimivan koreografin Michele Rizzon esitys HIGHER perustuu klubilla tanssimisen kokemukseen. Tätä tanssin muotoa on vaikea lukea mihinkään viralliseen kategoriaan kuuluvaksi, mutta sillä on sosiaalisen tapahtuman kulttuurinen rooli. Esityksessä klubitanssia analysoidaan rukouksen ja katharsiksen muotona, pyrkien ilmaisemaan klubin maagista olemusta esitystaiteen kontekstissa.

Marika Peura, Kaisa Nieminen ja Felix Zenger : [pʌls]

Helsinkiläiset tanssitaiteilijat Marika Peura ja Kaisa Nieminen sekä beatbox-artisti Felix Zenger kohtaavat Stoan näyttämöllä. Urbaaneista taidemuodoista ideoita ammentavat taiteilijat tutkivat vahvasti improvisaatioon nojaavan esityksensä kautta tanssin ja biitin suhdetta toisiinsa.

DOUBLE BILL: Marika Peura, Kaisa Nieminen, Felix Zenger: [pʌls] ja Michele Rizzo: HIGHER
Stoa-Teatterisali 9.8. klo 19, 10.8. klo 19.  // Liput 15/10 €