Useita suomalaisia nykytanssiesityksiä Reykjavikissa tällä viikolla

UUTISET JA TIEDOTTEET
12.12.2018

Kansainväliset tanssiammattilaiset, promoottorit, festivaalijärjestäjät ja esitystalojen ohjelmistojen päättäjät kokoontuvat keskiviikosta alkaen Islantiin Reykjavikiin katsomaan pohjoismaisia tanssiesityksiä. Suomesta tapahtumassa esiintyy neljä tanssiryhmää, ja teoksiaan esittelemässä on neljä muuta suomalaista taiteilijaa.

Suomalainen nykytanssi esittäytyy tällä viikolla Reykjavikissa kansainvälisille festivaalijärjestäjille, agenteille, promoottoreille ja muille esitystalojen ohjelmistosta päättäville ammattilaisille.

Suomesta Reykjavikissa esiintyy neljä tanssitaiteilijaa tai -ryhmää, ja teoksiaan esittelemässä on neljä muuta. Valtteri Raekallion Oneiron esitetään kaksi kertaa, torstaina 13.12. ja perjantaina 14.2, Reykjavikin taidemuseon yhteyteen toteutetussa tilassa. Maija Hirvanen esittää myös Berliinissä nähdyn teoksensa Taide ja rakkaus (Art and Love). Myös Sanna Kekäläisen Hafed, kollaasi eroista ja hauraudesta -teosta on jo nähty myös ulkomailla.  Wauhaus-ryhmän teos Flashdance saa kunnian päättää koko tapahtuman lauantai-iltana 15.12. Lisäksi nykyisin Tanskassa toimiva, suomalaissyntyinen Taneli Törmä on Ice Hotin esitysohjelmistossa, jonka teokset valittiin avoimen haun perusteella.

Suomalaisten esiintymiset:

  • Torstai 13.12. Raekallio Corp: Oneiron
  • Torstai 13.12. Maija Hirvanen: Art and Love
  • Torstai 13.12. Taneli Törmä: Classical Beauty
  • Perjantai 14.12. Sanna Kekäläinen & Company: Hafed Collage of differences and fragility
  • Perjantai 14.12. Raekallio Corp: Oneiron
  • Lauantai 15.12. Wauhaus: Flashdance

Lisäksi More More More -pitchaussessioissa ovat mukana Sonya Lindfors, Elina Pirinen, Susanna Leinonen Company ja TaikaBox.

WAUHAUS: Flashdance © Katri Naukkarinen 2016

Ice Hot -tapahtumaan on tulossa yli 500 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Kaiken kaikkiaan ohjelmistossa on yli 20 tanssiesitystä ja lähes saman verran tanssiryhmien ja -teosten esittelyjä kaikista Pohjoismaista. Tarkoituksena on edistää tanssialan kansainvälistymistä ja vientiä yhteispohjoismaisella ponnistuksella ja esittäytymisellä. Tämä on jo viides kerta, kun Ice Hot -katselmus järjestetään,  Helsingissä se järjestettiin vuonna 2012.

Lauantaina on mahdollisuus seurata Facebookissa live-lähetystä, jossa haastatellaan taiteilijoita, raportoidaan tapahtumasta ja keskustellaan nähdyistä esityksistä. Keskustelua vetävät kriitikot Donald Hutera (mm. The Times) ja Oonagh Duckworth, mukana on myös mm. Guardian Stageen kirjoittava Sanjoy Roy ja nuoria Springback Magazinen tanssikirjoittajia. Ohjelmaan voi lähettää kysymyksiä.

SpringbackLive lauantaina 15.12. klo 14.00–15.30 Suomen aikaa: https://aerowaves.org/news/detail/watch-springbacklive-from-reykjavik

Pohjoismaisen tanssin katselmus ICE HOT järjestetään 12.–16.12.2018 Reykjavikissa. Tanssin tiedotuskeskus on tapahtuman partneri.