Uusi Finnish Dance in Focus on ilmestynyt

UUTISET JA TIEDOTTEET
6.9.2017

Vuoden 2017-2018 numerossa pohditaan, miten tanssi vastaa aikamme yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Vuosittainen katsaus suomalaiseen tanssiin ilmestyi jo 18. kerran. Englanninkielinen lehti on suunnattu kansainvälisille lukijoille ja tanssialan ammattilaisille.

Vuoden 2017-2018 numerossa pohditaan, miten tanssi vastaa aikamme yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Maailma tuntuu monen mielestä tällä hetkellä epävakaalta ja turvattomalta, eikä se voi olla heijastumatta tanssitaiteeseenkin. Taide ja tekijät puhuvat nyt empatian, luottamuksen, rehellisyyden ja rakkauden puolesta. Yhteistyö on tämän päivän työskentelytapa taiteessa, yksittäisten taiteilijanerojen ja tähtien tilalle on tullut eri alojen taiteilijoiden kollektiivinen luomistyö.

Uudessa Focuksessa koreografit Sanna Kekäläinen, Sonya Lindfors ja Tuomo Railo pohtivat, millaisia ovat nykytanssin mahdollisuudet tehdä näkyväksi poliittista todellisuuttamme – Olli Ahlroosin kirjoittamassa artikkelissa.

Raisa Rauhamaa haastatteli Focukseen Jarkko Mandelinia, jonka työtä ohjaavat vahvasti rakkaus, kunnioitus ja luottamus työryhmän jäsenten kesken.

Valo ja ääni ovat erottamaton osa teoksen sisältöä ja yhä useammin mukana alusta asti teoksen syntyprosessissa. Niko Hallikaisen jutussa haastatellaan neljää valo- ja äänisuunnittelijaa, Minna Tiikkaista, Jani-Matti Saloa, Mikko Hynnistä ja Heidi Soidinsaloa.

Kirsi Monni palasi taiteellisen työn pariin ja teki uuden teoksen monen vuoden tauon jälkeen. Finnish Dance in Focus kysyi häneltä, miten opettamisen ja oman taiteellisen työn pystyy sovittamaan yhteen.

Lehden ”koreografi polttopisteessä” on tällä kertaa Johanna Nuutinen jota haastatteli Jenny Jägerhorn-Tabermann.

Emmi Venna ja Kati Korosuo ovat Focuksen kansainväliselle yleisölle esiteltävät ”uudet kasvot”. Kuvat otti Uupi Tirronen ja henkilökuvat kirjoitti Maija Karhunen.

Focus-lehteä julkaisee Tanssin tiedotuskeskus. Lehden juttuja julkaistaan suomeksi Tiedotuskeskuksen www-sivujen ajankohtaispalstalla syksyn aikana.

Lehti on ilmainen ja sen voi noutaa Tanssin tiedotuskeskuksesta Kaapelitehtaalta.

Haluaisitko lehteä jakeluun tai selailukappaleen tiloihisi, toimipisteeseesi, teatteriin, kahvilaan? Ole yhteydessä meihin.