Uusi hanke raivaa tilaa ja mahdollisuuksia vammaisille taiteen tekijöille

UUTISET JA TIEDOTTEET
6.4.2022

Kulttuuria kaikille -palvelussa on käynnistynyt, Koneen Säätiön rahoittama kaksivuotinen hanke Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus. Projektijohtajana toimii tanssija, esiintyjä Maija Karhunen.

Nyt käynnistyvä hanke sisältää taiteellista työskentelyä sekä taiteilijoiden sparrausta, taiteilijatapaamisia, mentorointia ja verkostoitumista alalle. Lisäksi vaikutetaan taidealan portinvartijoihin eli rahoittajiin, kuraattoreihin, kriitikoihin ja taidealan koulutuksen tarjoajiin. Taiteellinen työskentely käynnistyy syksyllä 2022.

Taiteilijoille itsestään selvät asiat, kuten mahdollisuus pyrkiä koulutukseen tai hakea apurahaa, eivät vielä täysin toteudu vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden kohdalla. Kuraattorit ja kriitikot tarvitsevat lisää tietoa vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden työstä.

Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat vammaisten taiteilijoiden yhdistys Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Aineen Taidemuseo, Suomen Arvostelijain Liitto ry SARV, Säätiöt ja rahastot ry sekä Tampereen yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelma (Näty).

Projektijohtajana toimii tanssija, esiintyjä Maija Karhunen. Kulttuuria kaikille -palvelusta hankkeessa työskentelee myös Sari Salovaara, jonka kokemus vammaisten yhdenvertaisuuden edistämisestä taiteen ja kulttuurin alalla ulottuu 1990-luvulle saakka.