Uusi tanssialan lehti Choreography – ja keskustelua rakenteista ja yhteisöistä

UUTISET JA TIEDOTTEET
2.9.2016

UrbanApa järjestää tänä syksynä luento- ja keskustelusarjan rakenteista ja yhteisöistä. Ensimmäinen tapahtuma on 9.9. Samalla julkistetaan uusi pohjoismainen aikakausjulkaisu.

UrbanApa järjestää tänä syksynä luento- ja keskustelusarjan rakenteista ja yhteisöistä, joissa koreografiaa ja tanssiteoksia tehdään. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 9.9. klo 15.30-18 Ateneum-salissa.

Rakenteista ovat keskustelemassa Soili Huhtakallio, Harri Kuorelahti, Simo Kellokumpu ja Laura Jantunen.

Samassa tilaisuudessa julkistetaan uusi pohjoismainen lehti KOREOGRAFI-CHOREOGRAPHY, jota toimittavat oslolaiset koreografit Solveig Styve Holte ja Ann-Christin Berg Kongsness sekä kirjoittaja Runa Borch Skolseg.

KOREOGRAFI-CHOREOGRAPHY-lehti ilmestyy kaksikielisenä, skandinaviska/englanti. Lehti pyrkii luomaan rikkaan ja monipuolisen kuvan siitä mitä koreografia on ja mitä se voi olla. ”Olemme kuratoineet  lehteen tekstejä, joita olemme kaivanneet, ja keskusteluja, joita olisimme jo aikaisemmin halunneet lukea.”

Kirjoittajat:
Evfa Lilja, Naja Lee Jensen, Thomas Talawa Prestø, Elle Sofe Henriksen, Marte Reithaug Sterud, Ròsa Òmarsdòttir, Per Roar, Josefine Wikström, Janne-Camilla Lyster, Solveig Styve Holte, Simo Kellokumpu,  Ann-Christin Berg Kongsness, Sonya Lindfors, Veronica Thorseth / Leo Preston, Mette Edvardsen, Mette Ingvartsen, Stina Nyberg ja Venke Marie Sortland.

Lehteä tukee Norjan Kulturrådet ja Pohjoismainen Kulttuurirahasto.

Lehteä myydään tilaisuudessa, hinta 10 euroa.


Rakenteet ja yhteisöt puhuttavat tänä syksynä enemmänkin taiteilijoita. Myös tanssialan ammattilaisten vuositapahtumassa Kiertoliikkeessä ne ovat pääteemana. Kiertoliike järjestetään 22.-23.9. Jyväskylässä. Lue Kiertoliikkeestä.