Uusi tanssin kiertueverkosto Pohjoismaissa ja Baltiassa aloittaa

UUTISET JA TIEDOTTEET
28.10.2016

NB dance loop -verkoston ensimmäisen kiertueen teokset vetoavat monen ikäisiin. Lokakuun lopussa alkavalle kiertueelle valittiin kaksi teosta Tanskasta ja Norjasta.

Tanskalaisen Next Zonen Ritual  ja norjalaisen Haugen Productionsin Sisters 11 years later esitetään Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Virossa.

NB dance loopiin kuuluu tällä hetkellä 11 pohjoismaista ja balttilaista organisaatiota, teatteria ja festivaalia, jotka yhdessä järjestävät nykytanssin kiertueita alueella. Pilottikiertueella, joka toteutettiin 2015, oli koreografi Jyrki Karttusen Jeminan monta elämää.

Verkoston jäsenet ovat Baltoppen LIVE ja Dansehallerne Tanskasta, Bærum Kulturhus – Regional Centre for Dance, Dansearena Nord ja DanseFestival Barents Norjasta, ITAK – Itäinen tanssin aluekeskus, Pohjanmaan tanssin aluekeskus ja Zodiak – Uuden tanssin keskus Suomesta, SL – Association of Independent Theatres Islannista, Liettuan tanssin tiedotuskeskus ja Estonian Dance Agency.

Monenlaisia teoksia ohjelmistoonsa valitsemalla verkoston tarkoitus on tukea tanssiteosten esittämistä ja saavutettavuutta, virkistää tanssialan yhteistyötä rajojen yli ja kehittää yleisöpohjaa nykytanssille.

Seuraava kiertue käynnistyy 28.–29. lokakuuta 2016 Norjan Sandvikasta, esityspaikka on Bærum Kulturhus – Regional Centre for Dance.

Kiertueen aikataulu

Hague Productions: Sisters 11 years later

2016
28.–29.10. Bærum Kulturhus – Regional Centre for Dance, Sandvika, Norja

2017
1.–2.3. Dansehallerne, Kööpenhamina, Tanska
9.11. Kumu Auditorium, Tallinna, Viro

ritual_terebaportrait_stuart_mcintyre

Ritual © Stuart McIntyre

NEXT ZONE: RITUAL

2017
27.3.– 3.4. Bærum Kulturhus – Regional Centre for Dance, Sandvika, Norway
5.4. Baltoppen LIVE, Ballerup, Tanska
8.–9.4. Zodiak – Uuden tanssin keskus (yhteistyössä ApinaFestin kanssa Stoassa), Helsinki
10.–11.4. Kumu Auditorium, Tallinna, Viro
12.–13.4. Itäinen tanssin aluekeskus ITAK, Kuopio
13.–15.5. Dansearena Nord, Hammerfest, Norja

 

NB dance loop -kiertueverkostoa tukee Pohjoismainen kulttuurirahasto.