Väitöstutkimus: Koreografinen prosessi vuorovaikutuksena

UUTISET JA TIEDOTTEET
5.5.2016


Väitöstutkimus on luettavissa täältä.

Tanssitaiteen maisteri Kirsi Törmi on tutkinut, kuinka koreografiaa tehdään yhteisöllisesti.

Osallistuvassa tavassa tehdä koreografia on tärkeää, että ryhmän vetäjä aistii, kuuntelee ja kunnioittaa osallistujien kokemuksia. Törmin väitöskirjatutkimus tarkistetaan toukokuun alussa.

Törmin väitöskirjatutkimus osallistuu keskusteluun taiteen hyvinvointivaikutuksista ja pohtii taiteilijan vastuuta sekä eettisiä kysymyksiä. Miten osallistavat ja prosessiorientoituneet tanssitaiteen käytänteet muovaavat taiteellista toimijuutta? Mitä uutta koreografisen prosessin vuorovaikutteisuus tuo harjoitustilanteeseen?

Kirsi Törmi on tanssitaiteilija, kouluttaja ja hahmoterapeuttiopiskelija. Hän on toiminut muun muassa kajaanilaisen Routa-ryhmän taiteellisena johtajana sekä terapeuttisissa ja koulutuksellisissa tehtävissä eri puolilla Suomea.

Väitöstutkimus Koreografinen prosessi vuorovaikutuksena tarkastetaan julkisesti maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo 12 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (Auditorio 1, Haapaniemenkatu 6, Helsinki).

Vastaväittäjinä ovat koreografi, taiteen akateemikko Marjo Kuusela-Kitti ja LitT, FM, psykoterapeutti, tanssi-liiketerapeutti Maarit Ylönen. Kustoksena toimii taiteellisen tutkimuksen professori Esa Kirkkopelto.