Valtteri Raekalliolle Helsingin kaupungin vuoden taiteilijapalkinto

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.6.2019

Keväällä 2019 Helsingin kaupunki myönsi vuoden taiteilijapalkinnon koreografi Valtteri Raekalliolle. 5000 euron arvoisen taiteilijapalkinnon saivat myös rap-artistina tunnettu Karri ”Paleface” Miettinen ja näytelmäkirjailija Milja Sarkola.

 

Helsingin kaupungin vuoden taiteilijapalkinnot myönnettiin toista kertaa eri taiteenaloja edustaville helsinkiläisille taiteilijoille. Tänä vuonna palkittiin kolme taiteilijaa ajankohtaisesta merkittävästä taiteellisesta työskentelystä.

Kaupunki perustelee Raekallion valintaa seuraavasti:

Valtteri Raekallion uusin teos Muistikuvia – Recollections esitettiin Zodiakissa toukokuun 2019 aikana. Tehtyään suurmuotoisempia esityksiä
ryhmän kanssa, Raekallion Muistikuvia on löytänyt oman vahvan ja raikkaan muotonsa kahdelle kokeneelle tanssijalle ja yhdelle viulistille. Tässäkin teoksessa työskentely liikkui useiden taiteenlajien rajapinnoilla. Valtteri Raekallion 7 –hengen nykytanssiryhmä Raekallio Corp on toiminut vuodesta 2013 ja saanut monelle esitykselleen salit täyteen. Hänen teokset ovat intensiiviset ja taidelajien rajapintoja ylittäviä. Erityisesti paikkasidonnaiset ja immersiiviset teokset ovat herättäneet yleisön huomion.

Lista kaikista palkinnon saaneista täällä.