Värinöitä Ateneumissa – monitaidefestivaali UrbanApa X Ateneum 2.-6.10.2019

UUTISET JA TIEDOTTEET
16.9.2019

Maailma on monimutkainen verkosto erilaisia ympäristöjä, eliöitä ja olemassaolon muotoja, joiden yhteiselo ja tasapaino on hauras. Pieni teko täällä voi aiheuttaa suuren muutoksen toisaalla. Vuoden 2019 UrbanApa-festivaali kysyy, kuinka monimuotoistuvat todellisuutemme väreilevät yhdessä, ja kuinka erilaiset rajapinnat vuotavat vaikuttaen toinen toiseensa.

UrbanApa X Ateneum: V I B R A T I O N S

UrbanApa on urbaanin taiteen festivaali, joka esittelee tuoreita näkemyksiä, uusia esityskonsepteja ja pinnan alla piileviä kykyjä esittävän taiteen kentältä. Lokakuussa 2019 viisipäiväinen festivaali levittäytyy eri puolille Ateneumia törmäyttäen eri taidemuotoja, herättäen kysymyksiä ja tarjoten uusia näkökulmia.

Festivaalin ohjelmassa nähdään installaatioita, paikkasidonnaisia esityksiä, kokeellisia esityskonsepteja, työpajoja, elokuvia ja useamman teoksen yhteinen esitysilta. Sarja ääniteoksia luo keitaan Ateneum-salin lämpiöön, taideteosten keskellä tanssitaan ja näyttelytiloissa kummitellaan. Esitysillassa bailaavat sulassa sovussa suomalaisen modernin tanssin pioneeri Sinikka Gripenberg kuin katutanssiryhmä Sensum. Luvassa on myös keskusteluja, työpajoja, screening-meditaatiota ja videoteoksia. Ohjelmistokokonaisuus sisältää pieniä ja suuria kokeellisia muotoja, yllättäviä kohtaamisia, häpeilemätöntä itseilmaisua ja tekemisen riemua.

Tutustu ohjelmistoon täällä

Suureen osaan festivaalin esityksistä on ilmainen sisäänpääsy – maksullisiin esityksiin liput myy Holvi. 

#vireet #väreet #yhteisö #voimaantuminen #rakenteet #power #dreaming #playing #shitanddiamond #WTF #installaatio #performanssi #worksinprogress #artcontext #notartcontext #museohaltuun #mitätääon #mitätääeioo #forgeteverything #dontforgettohavefun