Veera Lamberg Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteelliseksi johtajaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.3.2022

Tanssitaiteilija Veera Lamberg aloittaa tehtävänsä ITAK:n osatuotantojen sekä Yksin Sateessa -festivaalin osalta heti, ja ottaa varsinaisen puolipäiväisen toimensa vastaan elokuussa.

Veera Lamberg © Laura Karlin Creative

Veera Lamberg © Laura Karlin Creative

”Aloitan työn ITAK:n taiteellisena johtajana todella innokkain mielin. Nyt koronapandemian jälkimainingeissa on ihanaa päästä yhdessä jälleenrakentamaan tanssin kenttää ja nostamaan kunnolla esiin tanssitaiteen erityispiirteitä. Tuntuu, että ihan ammattilaistasollakin on pohdittava uudestaan, miksi ja kenelle haluamme tätä työtämme tehdä”, Veera Lamberg sanoo. Uusi taiteellinen johtaja haluaa tukea intohimoa ja innostusta erittäin haastavan korona-ajan jälkeen ja tehdä tanssista taas tärkeää.

”Viime aikoina olen pohtinut työssäni paljon kestävyyden, eettisyyden ja työhyvinvoinnin kysymyksiä. On hienoa päästä työskentelemään organisaatioon, jossa näitä asioita voi viedä eteenpäin. Taiteellisesti odotan monitasoista, puhuttelevaa ja sopivasti haastavaa ohjelmistoa”, tanssitaiteilija kertoo.

Veera Lamberg on Trinity Labanista Lontoosta valmistunut tanssitaiteilija, joka on opiskellut myös tanssin tutkimusta Helsingin yliopiston teatteritieteen oppiaineessa. Hän on esiintynyt monenlaisissa tuotannoissa pienistä kaupunkitilassa esitetyistä teoksista oopperatalon näyttämön esityksiin. Lisäksi Lamberg on toiminut koreografina, opettajana, kirjoittajana ja tuottajana sekä tehnyt erilaisia yleisötyöprojekteja. Tällä hetkellä hän toimii viimeistä kauttaan Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n (STST) puheenjohtajana.

”Haluan taiteilijan työni ohella olla mukana kehittämässä taidekenttää ja sen rakenteita niin, että taiteella olisi tulevaisuudessa tärkeämpi rooli yhteiskunnassa ja taiteilijoilla paremmat mahdollisuudet tehdä kestävästi työtään”, Lamberg sanoo.

Taiteellisen johtajan haussa käytettiin anonyymia rekrytointia. Määräaikaan mennessä ITAK sai yhteensä yhdeksän hakemusta, joista haastateltiin viittä hakijaa.