Virtuaalinäyttämö tuo Kansallisbaletin esitykset kotikatsomoihin

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.1.2016

Kansallisooppera ja -baletti alkaa lähettää päänäyttämön esityksiä suorana ja tallenteina uudella virtuaalinäyttämöllä. Useiden kokonaisten esitysten lisäksi Stage24-virtuaalinäyttämö tarjoaa mm. taustoittavaa materiaalia harjoituksista ja kulissien takaa sekä esitysten trailereita. Kaikki materiaali on tarjolla ilmaiseksi oopperabaletti.fi-sivustolla.

”Haluamme koskettaa ja ilahduttaa yhä suurempaa yleisöä joka puolella Suomea ja kansainvälisesti. Uudessa verkkopalvelussamme on nyt Stage24, virtuaalinen näyttämö, jonka äärellä katsoja voi viihtyä silloin kun hänelle sopii”, kertoo pääjohtaja Päivi Kärkkäinen tiedotteessa.

Stage24 toimii myös videokirjastona, esitystallenteiden lisäksi katsojan on mahdollista tutustua esimerkiksi lavastajan, maskeeraajan ja pukuhuoltajan työhön. Live-kanavan suoratoistot päänäyttämön esityksistä lähetetään kuuden robottikameran välityksellä.

Kansallisooppera ja -baletti lisää yhteystyötään myös Helsingin Sanomien ja Ylen kanssa. Uutta on yhteistyö HSTV:n kanssa, kanavalla nähdään keväästä lähtien kokonaisia esityksiä ja esityksiin liittyvää oheisohjelmaa. Lisäksi oopperoita ja baletteja lähetetään myös Yle Areenalla, Yle Teemalla ja Yle Radio1:ssä, muun muassa Pieni merenneito -baletti nähdään Yle Areenalla 22. huhtikuuta.

Virtuaalinäyttämö on osa kansallisoopperan ja -baletin vasta avattua uutta verkkosivustoa. Kansallisooppera on mukana myös eurooppalaisten oopperatalojen yhteisessä The Opera Platform -palvelussa, osoitteessa theoperaplatform.eu. Myös tässä palvelussa voi katsella kokonaisia oopperaesityksiä mm. Lontoon Royal Opera Housesta ja Berliinin Komische Operista.

www.oopperabaletti.fi