Virtuaaliset FolkJam -tunnit valittiin vuoden 2020 tanssiteoksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.2.2021

Vuoden tanssiteko -palkinto jaettiin Eläköön Folk! -gaalassa Tampereella lauantaina Rami Melingille. Raadin mukaan Melingin etänä vetämät FolkJam-tunnit ovat esimerkki siitä, miten tanssin harrastustoimintaa on mahdollista ylläpitää poikkeusaikana.

Rami Meling © Ofer Amir

Rami Meling © Ofer Amir

Rami Meling toimii Pääkaupungin Karjalaisten Nuorten Pitko -ryhmän ohjaajana ja koreografina. Facebookissa livestriimatut tunnit ovat olleet kaikille avoimia, ja niihin on parhaimmillaan osallistunut yli 100 tanssijaa kerrallaan.

FolkJam on suomalainen, alun perin Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajaopiskelijoiden ja alan ammattilaisten yhteistyönä kehittelemä tanssiliikuntamuoto. Lajin suunnittelutyötä, valmistelua ja testaamista on tehty vuodesta 2007 lähtien, ja nykyisin sitä voi harrastaa eri puolilla Suomea. Liikemateriaali hyödyntää monipuolisesti suomalaista tanssiperinnettä. Osallistua voi kaveriporukalla tai yksi – paria ei tarvita.

Rami Meling opiskeli FolkJam-ohjaajaksi ensimmäisten joukossa. Ennen korona-aikaa hän on vetänyt kursseja yrityksille sekä opettanut kansalais- ja työväenopistoissa Etelä-Suomessa.

Suomen Nuorisoseurojen myöntämän palkinnon voi saada henkilö, yhteisö tai tapahtuma, joka on tehnyt vuoden aikana jotakin merkittävää kansantanssin tunnettuuden kannalta tai edistänyt toiminnallaan kansantanssin leviämistä.

Vuoden tanssiteon lisäksi Eläköön Folk! -gaalassa julkistettiin myös Vuoden Wäinö, Vuoden nuori pelimanni, Kaustisen vuoden yhtye, Vuoden kansanmusiikkilevy, Vuoden ohjaajat sekä Kultakantele.