VOS-tanssiryhmille 207 000 euroa työllisyyden edistämiseen

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.1.2015

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on myöntänyt valtionosuutta saaville teattereille, orkestereille ja museoille yhteensä 3 709 000 euroa avustuksina, joilla parannetaan mahdollisuuksia työllistää alan henkilöstöä ja edistää myös tulevaisuudessa työllisyyttä.

Tuen avulla edistetään yhteistyötä kulttuurilaitosten kesken, eri taiteen- ja toimialojen välillä sekä verkostoitumista yhteisöjen ja yritysten kanssa. Avustusta myönnetään myös teattereiden ja orkestereiden tuotantojen ja esitysten toteuttamiseen ja tuotantotapojen kehittämiseen.

– Syksyn budjettineuvotteluissa sovittu lisämääräraha turvaa valtionosuutta saavien teattereiden, orkestereiden ja museoiden toimintaa, iloitsee ministeri Viitanen.

Kaikki teatteri- ja orkesterilain piirissä olevat 11 itsenäistä tanssiryhmää ja tuotantokeskusta saivat avustusta työllisyyden edistämiseen, yhteensä 207 000 euroa. (Valtionosuusjärjestelmä ulottuu myös kahteen muuhun, toisen taidelaitoksen alaisuudessa toimivaan tanssiryhmään.)

Vuoden 2015 valtionosuuksien yksikköhintoja on leikattu valtion säästötoimenpiteistä johtuen. Tänään myönnettyjen avustusten jälkeen teattereiden vuoden 2015 kokonaisrahoitus on kuitenkin 285 000 euroa, orkestereiden 191 000 euroa ja museoiden 127 000 euroa suurempi kuin vuonna 2014.

Myönnetyt avustukset osoitteessa www.minedu.fi/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset

Lähde: OKM tiedotteet