Vuoden 2019 Liikkeellä marraskuussa -festivaali avaa erilaisia maailmassa olemisen tapoja

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.9.2019

Kansainvälisen Liikkeellä marraskuussa-festivaalin ohjelmisto tarjoaa uusia näkökulmia avaavaa, ajankohtaista ja kiinnostavaa nykytanssia. Festivaali järjestetään Helsingissä 2.–10.11.2019.

Théo Mercier & Steven Michel: Affordable Solution for Better Living © Erwan Fichou

Tapahtumassa nähtävät esitykset ovat Théo Mercierin ja Steven Michelin Affordable Solution for Better Living, Eleanor Bauerin A lot of moving parts ja Clara Fureyn Cosmic Love. Festivaalin osatuottamia teoksia ovat Janina Rajakankaan ja Neil Callaghanin duetto Over Your Fucking Body, Mart Kangron PAST PERFECT ja Dana Michelin soolo CUTLASS SPRING.

”Vuoden 2019 Liikkeellä marraskuussa -festivaalin teokset ja taiteilijat tarjoavat vahvan ja elinvoimaisen otoksen aikamme kansainvälisestä tanssitaiteesta. Taidemuoto näyttäytyy keskeisen tärkeänä osana nykynäyttämötaidetta ja sen pyrkimystä luoda uutta ajattelua ja estetiikkaa. Osa teoksista on ehtinyt kiertää eri puolilla maailmaa parin viime vuoden aikana saavuttaen merkittävää huomiota ja tunnustusta. Mukana on myös aivan uusia teoksia ja teoskonsepteja, joiden tapaa olla ja kohdata yleisönsä odotan suurella innolla ja uteliaisuudella,” toteaa festivaaliohjelmiston suunnittelut Mikael Aaltonen.

Vuonna 1986 perustettu Liikkeellä marraskuussa on pääkaupunkiseudun merkittävin kansainvälinen nykytanssifestivaali, joka esittelee vuosittain ohjelmistossaan uusia näkökulmia avaavaa, ajankohtaista ja kiinnostavaa nykytanssia.

Syyskuussa 2019 Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi valittiin Kerstin Schroth. Hän vastaa festivaalin ohjelmistosuunnittelusta vuosina 2020–2022. Lue lisää

Nykytanssista esseeksi-kurssi järjestetään 2.11-7.12 Helsingissä Liikkeellä marraskuussa -festivaalin yhteydessä. Kurssilla katsotaan nykytanssiesityksiä, kirjoitetaan niiden pohjalta essee ja saadaan palautetta omasta tekstistä. Kurssin ohjaa kriitikko Maria Säkö. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumisesta löydät täältä.

Lähde: Liikkeellä marraskuussa-festivaali tiedote 6.9.2019