Vuoden 2020 Tanssin mainetekopalkinto tanssitaiteilija Titta Courtille

UUTISET JA TIEDOTTEET
9.3.2020

Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijoiden liitto STST jakoi 9.3.2020 Tampereen Komediateatterissa järjestetyssä Thalia-juhlassa tanssin ja sirkuksen mainetekopalkinnot. Mainetekopalkinnoilla STST haluaa vuosittain kiittää ja nostaa esiin tanssin ja sirkuksen ammattilaisia.

Sanna Silvennoinen ja Titta Court. Silvennoinen palkittiin vuoden 2020 Sirkuksen mainetekopalkinnolla. ©Peero Lakanen

Vuosittain järjestettävässä Thalia-juhlassa jaettiin yhteensä 17 palkintoa esittävien taiteiden, tanssin, teatterin ja sirkuksen ammattilaisille.  Vuoden 2020 Tanssin mainetekopalkinto myönnettiin tanssitaiteilija Titta Courtille.

STST:n palkintoperustelut:

Titta Court on tehnyt merkittävää, monipuolista ja taiteellisesti kunnianhimoista työtä kasvukeskusten ulkopuolella. Varsin haastavissa ja aika yksinäisissäkin olosuhteissa hän on tehnyt kiinnostavia taiteellisia projekteja eri taiteenalojen taiteilijoiden kanssa. Hän on yhdistänyt tekemiseensä myös yhteisötaiteellisia elementtejä ja vienyt tanssitaidetta ihmisten arkeen. Hän on toiminut rohkeasti uudenlaisia tanssitaiteilijuuden paikkoja avaten, mutta toiminut myös ”perinteisesti” tanssijana useissa muiden luomissa teoksissa. Häntä ehdottaneet kollegat totesivat muun muassa näin: ”Titta Court on tekijä, jonka persoonalliset ja luovat taideprojektit ansaitsisivat enemmän huomiota. Hänen sitkeä työskentelynsä tanssitaiteilijana alueella, jossa nykytanssi on varsin vierasta, ansaitsee palkinnon.”