Vuoden muistiteko-tunnustus Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen taiteelliselle johtajalle Ninni Perkolle

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.10.2019

Suomen muistiasiantuntijat ry:n Vuoden muistiteko-tunnustuspalkinto 2019 myönnettiin Ninni Perkolle. Perusteena oli erityisesti muistisairautta ja omaishoitajuutta kuvaava Vain rakkaudesta 2 -kiertueteos.

Tanssiteatteri Sivuun Ensemble: Vain rakkaudesta 2 © Mikko Laine

Teoksessa hapertuvaa ihmissuhdetta ovat tulkitsemassa tanssitaiteilijat Ninni Perko ja Tiia Hämäläinen. Sanaton tanssiesitys on tulkittavissa laajemminkin monien sairauksien ja vammojen aiheuttamien muistin häiriöiden sekä mielenterveyden häiriöiden kuvaajana. Kiertueteos on suunniteltu laitos- ja luento-olosuhteisiin.

”Teos on syvästi koskettanut ja vaikuttanut myönteisesti hoitokulttuurin kehittymiseen ja hoitohenkilökunnan työilmapiiriin”, toteaa Suomen muistiasiantuntijat ry:n puheenjohtaja Merja Hållfast.

Tanssiteatteri Sivuun Ensemble on vuonna 2011 perustettu helsinkiläinen tanssiteatteri.  Ensemblen esityksissä näyttäytyy voimakas taidemuotojen välinen dialogi. Liike, musiikki, kuva ja teksti punoutuvat kollaasimaisiksi kokonaisuuksiksi, jotka avaavat uusia tulkintoja yksilön ja yhteisön kannalta merkittäviin ajankohtaisiin aiheisiin. Ensemble pyrkii toiminnallaan edistämään tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta muun muassa aihevalintojen sekä toimintamuotojen kautta

Vuoden Muistiteko -tunnustus on palkinto, jonka Suomen muistiasiantuntijat ry luovuttaa ansioituneelle asiantuntijataholle muistisairaiden ihmisten parissa tehdyn työn johdosta. Tunnustus luovutetaan vuosittain Valtakunnallisessa Muistifoorumissa. Kyseistä palkintoa on jaettu vuodesta 1994 lähtien henkilöille ja yhteisöille.

Lähde: Suomen muistiasiantuntijat ry- tiedote 04.10 2019