Wihurin rahaston kunniapalkinto myönnettiin tanssitaiteilija Jorma Uotiselle

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.10.2019

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on myöntänyt tanssitaiteilija Jorma Uotiselle 30 000 euron arvoisen kunniapalkinnon. Uotinen palkitaan elämäntyöstään tanssitaiteen parissa.

Uotisen 17 vuotinen kausi Kuopio tanssii ja soi -festivaalin taiteellisena johtajana huipentui Au Revoir Jorma U -gaalaan viime kesänä ©Petri Laitinen

Jorma Uotinen on porilaissyntyinen, tanssija, koreografi, laulaja ja mediapersoona. Uotinen aloitti tanssijanuransa vuonna 1970 Suomen Kansallisoopperassa. Taiteellisen läpimurtonsa hän koki vuonna 1979, kun hänen ensimmäinen sooloteos Jojo sai ensiesityksensä.

Uotinen on urallaan tanssinut Pariisin Oopperassa, johtanut Suomen Kansallisbalettia sekä Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmää ja toiminut Kuopio tanssii ja soi! -festivaalin taiteellisena johtajana. TV:stä Uotinen tunnetaan muun muassa Tanssii tähtien kanssa -kisan tuomarina. Lähes jokaisena vuosikymmenenä Uotiselta on tullut ryhmäkoreografioden lisäksi sooloteos. Uotinen on tehnyt suurtyön suomalaisen tanssitaiteen eteen ja vienyt suomalaista tanssiosaamista myös maailmalle.

Aiheesta julkaistiin 9. lokakuuta artikkeli, joka on luettavissa Wihurin rahaston sivuilla.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on 1950-luvulta lähtien antanut hakemuksetta erilaisia palkintoja ja lahjoituksia sekä yksityishenkilöille että yhteisöille. Wihurin rahasto rakentaa hyvinvoivan yhteiskunnan perusedellytyksiä mahdollistamalla tiedettä, taidetta ja yhteiskunnallista toimintaa.