XS-festivaalilla uutta ja kokeilevaa tanssi- ja esitystaidetta

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.11.2017

Uuden tanssin ja esitystaiteen XS-festivaalilla vierailee isobritannialainen esitystaiteilija Jamila Johnson-Small sooloteoksellaan. Kahden teoksen illoissa on luvassa kotimaisia esitystaiteen teoksia ja yksi kantaesitys: Laura Jantusen Still Garden. Turkulaisen Ehkä-tuotannon järjestämä festivaali järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa Turussa 23.–25.11.2017.

Jamila Johnson-Small: i ride in colour and soft focus, no longer anywhere.

Festivaalin avaa Iso-Britannian uuden polven koreografeihin lukeutuva Jamila Johnson-Small sooloteoksellaan i ride in colour and soft focus, no longer anywhere. Sooloteos heijastelee koreografin sen hetkistä mielentilaa elektronisen äänimaailman tahdittamana. Taiteilija on tavattavissa esityksen jälkeen.

Laura Jantunen: Still Garden.

Ensimmäisessä kahden teoksen illassa nähdään Laura Jantusen ensi-iltateos Still Garden sekä Vespa Laineen work-in-progress sooloteos Ferns. Jantunen kertoo viettäneensä Still Garden -teosta varten useita tunteja metsässä, tavanneensa loputtomasti kukkia ja vierailleensa lukuisissa italialaisissa kirkoissa. “Pohjimmiltaan teos kai sitten pohtii sitä mitä on olla olemassa”, hän miettii. Laine pyrkii puolestaan teoksessaan Ferns luomaan itsenäisesti toimivan ekosysteemin, jossa valo toimii elämän lähteenä.

Toisessa kahden teoksen illassa on luvassa Maarit Mustosen ja Anne Naukkarisen teos WATER FALL 6 sekä Mikko Niemistön Birthday #2. Mustonen ja Naukkarinen tarkastelevat teoksessaan muodonmuutosta ja ihmissuhteita. Mikko Nieminen palaa puolestaan kehon muistoihin, purkaa ja rakentaa niitä suhteessa ympäröivään tilaan ja esineisiin. Birthday #2 -teosta ovat inspiroineet esineiden, musiikin ja toiston täyttämät yksinäiset hetket.