XS-festivaalilla viisi uuden tanssin ja esitystaiteen kantaesitystä, installaatio ja keskusteluteos

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.11.2021

Ehkä-tuotannon vuosittainen tapahtuma toteutuu Nykytaidetila Kutomolla ja Titanik-galleriassa joulukuun alussa.

Kolmattatoista kertaa järjestettävä XS – Uuden tanssin ja esitystaiteen festivaali tapahtuu tänä vuonna keskiviikosta sunnuntaihin 1.–5.12.2021.

Rea: Handbook © Akseli Salkoaho

Rea: Handbook © Akseli Salkoaho

Festivaalin ohjelmistossa esimerkiksi pylly kirjoittaa itse fantasiansa kohdatuksi tulemisestaan, ja kummituksellisista kokemuksista kehittyy suullinen ja musiikillinen loitsu. Tapahtuman teoksissa pohditaan muun muassa kiertoa ja muutosta, katoamista ja käsiä, sekä äitiyttä ja taidetta. Mukana on joukko taiteilijoita tanssi- ja esitystaiteen, performanssin ja kuvataiteen aloilta. Festivaalilla nähdään viisi Ehkä-tuotannon yhteistuottamaa kantaesitystä.

XS-festivaali käynnistyy Nykytaidetila Kutomolla keskiviikkona 1.12. yhteisillan merkeissä, kun Vanessa Virran Butt wait, Butt Why? sekä Sara Kovamäen ja Liina Kuittisen Kevätsavut saavat ensiesityksensä. Yhteisillan voi nähdä myös festivaalin jälkeen perjantaina 10.12. Torstaina 2.12.

Titanik-galleriassa koetaan Antti Jussilan ja Rita Vaalin teoksen Yond Life ensiesitys, johon liittyvä installaatio on nähtävissä galleriassa festivaalisunnuntaihin asti. Perjantaina  festivaali palaa Kutomolle, kun vuorossa on Teo Ala-Ruonan Lacunan kantesitys.

Festivaalin viimeisenä esitysiltana, lauantaina 4.12. Kutomolla ohjelmassa on Rean teoksen Handbook ensi-ilta sekä Jana Unmüssigin fasilitoima Art and Motherhood -keskustelu.