XS-festivaalin teokset tuovat näyttämölle suklaamunia ja liukuvoidetta

UUTISET JA TIEDOTTEET
31.10.2019

Turkulaisen Ehkä-tuotannon vuosittain järjestämä uuden tanssin ja esitystaiteen festivaali XS valtaa Turun Kutomon ja Titanik-gallerian 27.-30.11.2019. Ohjelmistossa ensi-iltansa saa Marika Peuran ja Anni Puolakan teos Philia ja ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Wauhausin teos Fluids.

Marika Peuran ja Anni Pellikan teos Philia saa ensi-ltansa vuoden 2019 XS-festivaalilla ©Misa Skalskis

Peuran ja Puolakan teoksessa Philia ahmitaan suklaamunia ja tutkitaan munuutta. Teos nähdään yhteisillassa Sara Gurevitschin ja työryhmän vaihtoehtoja posthumanismin väkivaltaa ilmentäville näkökulmille muodostavan teoksen ZOE kanssa.

Festivaaliohjelmisto tarjoaa tilaisuuden kurkistaa Emmi Vennan, Reija Meriläisen ja Erno Aaltosen tulevaan teokseen Fabulous Muscles (working on it). Mad House Helsingissä helmikuussa 2020 ensi-iltansa saavasta teoksesta nähdään XS-festivaalilla prosessin ensimmäinen yleisölle jaettava kokonaisuus.

Wauhausin Fluids kutsuu yleisön empatian, intiimiyden ja epäonnistumisen äärelle täyttämällä Kutomon näyttämön liukuvoiteella. Teos on Wauhausin ja virolaisen tanssin tuotantotalo Sõltumatu Tantsu Lavan (STL) yhteistyö, joka tuo Kutomon näyttämölle virolaiset tanssijat Joanna Kalmim, Keithy Kuuspun, Karolin Poskan, Sigrid Savin ja Joonas Tagelin. Lue myös: Teemu Mäen artikkeli Miten liukaste liittyy yhteiskunnallisiin kysymyksiin?  

Vuoden 2019 XS-festivaali huipentuu Anne Naukkarisen, Rea-Liina Brunoun, Minna-Kaisa Kallisen, Sara Kovamäen ja Liina Kuittisen Taiteilijakirjan julkaisutilaisuuteen, jossa nähdään viiden taiteilijan sooloteokset. Taiteilijakirja pohjautuu Naukkarisen, Brunoun, Kallisen, Kovamäen ja Kuittisen väliseen kirjeenvaihtoon koostuen päiväkirjamaisista merkinnöistä. Teksteissä liikutaan työhuoneella tapahtuvan työskentelyn parissa, pohditaan soolo- ja kollektiivisen työskentelyn mielekkyyttä ja mielettömyyttä, keskustellaan rahaan, valtaan ja tunteisiin liittyvistä asioista sekä ollaan matkalla, tehdään esityksiä ja eletään elämää. Kirjan toinen julkaisutilaisuus järjestetään Mad House Helsingissä 11.1.2020.