Yksin Sateessa festivaalilla ei tanssita yksin

UUTISET JA TIEDOTTEET
Anni Leino, 21.11.2018

Outokummussa ja Joensuussa 28.11.-1.12.2018 tapahtuvan festivaalin ohjelmisto tutkii liikettä yksilöllisenä ja yhdistävänä elementtinä. Toisin kuin nimestä voisi päätellä, Yksin Sateessa -festivaalin taika piilee yhdessä jaetuissa hetkissä. Vuoden 2018 festivaaliohjelmistossa nähdään paikallisten tanssitaiteilijoiden, tanssin opiskelijoiden ja harrastajien lisäksi vierailuesityksiä aina Australiasta asti.

 

Anna-Maria Väisänen & Bec Jones: I don’t know this body ©Sampo Jaakkola

Anna-Maria Väisäsen ja australialaisen Bec Jonesin teos I don’t know this body tutkii kahden toisilleen tuntemattoman ihmisen ensikohtaamista, haurautta, haavoittuvuutta ja luottamuksen syntyä.

Liikela(a)dut -teos kokoaa yhteen Joensuun alueen tanssin harrastajia ja ammattilaisia, jotka ottavat kantaa tieteileilijöiden viime aikaisiin väitteisiin persoonallisuuspiirteiden näkymisestä tavassamme liikkua.

Kahden teoksen yhteisillassa nähdään Mari Laamasen teos Tahto, joka kertoo taiteilijan taistelusta onnettomuuden jälkeen takaisin tanssin pariin. Anna Venäläisen Suojassa? käsittelee niin ikään kehollisuuden luomaa suojaa ja toisaalta turvattomuuden tunnetta, yksin ja suhteessa toisiin.

Antti Lahden Captured (e)motions on ammattiopisto Riverian tanssin ja pelialan koulutusten yhteistuotanto, jossa liikkeen käytön mahdollisuuksia tutkitaan animoinnissa ja animoinnin mahdollisuuksia koreografisen liikkeen rakentamisessa.

Yksin Sateessa -festivaalin kansainväliset vieraat tulevat Australiasta. Downin syndrooman omaava koreografi Luke John Campbellin teos By My Hand on on kinesteettinen ja aistimuksellinen tutkimusmatka siihen miten havaintomme, uskomuksemme ja jäykät auktoriteettikäsityksemme sitovat meidät paikoilleen. Koreografi James Batchelorin ja kuvataiteilija Annelise Reesin Deepspace on tanssia, ääntä ja installaatiota yhdistävä intiimi performanssi, joka tutkii uteliaisuutta tuntematonta kohtaan.

Ulla Mäkisen teos Utopia tarjoaa toivoa, haaveita, lempeyttä ja lohtua kasvitieteellisen puutarha Botanian vehreydessä. Kahdeksantoista tanssijaa, muusikko ja valosuunnittelija täyttävät kasvihuoneen liikkeellisillä ja verbaalisilla utopiamaisemilla.

10tytöt on f-ART House taiteilijakollaboraation debyyttiteos joka tekee henkilökohtaisen kokemuksen rinnalla näkyväksi, miten kympin tytöistä puhutaan mediassa ja muussa yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Yksin Sateessa -festivaalin järjestää Itä-Suomen tanssin aluekeskus (ITAK).