Yle vastasi Koko Suomi tanssii -haasteeseen tv-sarjalla

UUTISET JA TIEDOTTEET
16.6.2017

Tanssin Tiedotuskeskus heitti Koko Suomi tanssii -haasteen Ylelle. Yle otti haasteen vastaan ja toi Yle TV1:n primetimeen tv-sarjan tanssista. Kuusiosainen sarja huipentuu kaikkien aikojen juhannustansseihin – ympäri Suomen järjestettävissä juhannusjuhlissa jahdataan yhtä aikaa tanssimisen maailmanennätystä!

“Tanssi on iloista, liikunnallista ja hyväntuulista. Se yhdistää ihmisiä ja sopii siksi täydellisesti Suomi100-vuoden henkeen”, listaa tuottaja Markku Mastomäki syitä miksi Yle päätti tarttua haasteeseen.

Juhannuksen maailmanennätysjahtiin on johdattanut TV1:n perjantai-illoissa nähty kuusiosainen Hulahula Suomi -tanssiohjelmasarja. Sarjassa on kierretty Suomen kaupunkeja ja luotu yhdessä paikallisten kanssa tanssiesitys ammattilaiskoreografin johdolla.

Hulahula Suomen ensimmäisessä jaksossa vierailtiin Kuopiossa, jossa Jorma Uotinen loi koreografian paikallisille. Kuvakaappaus Yle Areenasta.

Ylen primetimessa nähty tv-sarja on tuonut tanssia tutummaksi tuhansille suomalaisille – Koko Suomi tanssii -kampanjan hengessä on korostettu kuinka kaikki osaavat tanssia.

“Uskon ja toivon, että olemme innostaneet ihmisiä tanssimaan. Tanssi on hieno harrastus ja tätä kautta joku on voinut löytää tiensä tanssin pariin.”

Juhannuksena tanssitaan Robinin keväällä julkaistun Hula hula -hitin tahtiin. Samalla on tarkoitus rikkoa yhtä aikaa tanssimisen maailmanennätys. Aiempi ennätys on vuodelta 2006, kun 265 000 hollantilaista tanssi samanaikaisesti. Yle TV1 seuraa maailmanennätysjahtia ja välittää tunnelmia juhannusjuhlista ympäri Suomea yli viisituntisessa livelähetyksessä.

“Kyseessä on Suomen kaikkien aikojen kattavin tv-ohjelma, kun katsotaan lähetyspaikkojen määrää. Ohjelma tulee olemaan hieno dokumentaatio siitä, kuinka suomalaiset viettävät 100-vuotiaan Suomen juhannusta”, Mastomäki sanoo.

Mastomäki kertoo olevansa itse juhannuksena töissä, mutta lupaa vetää muutamat tanssimuuvit työnteon lomassa.  Hän toivoo, että kaikkien aikojen juhannustanssit ovat se asia, joka muistetaan kesästä 2017. “Ja se muistijälki on lämmin ja mukava.”