Zodiakin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi koreografi Jenni-Elina von Bagh

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.6.2022

Von Bagh vakuutti hakemusprosessin aikana tuotantoympäristön tuntemuksellaan, visiollaan ohjelmistotyöstä ja vuorovaikutustaidoillaan. Hän aloittaa tehtävässä helmikuussa 2023.

Jenni-Elina von Bagh © Ilkka Saastamoinen

Jenni-Elina von Baghilla on koulutuksensa, työelämäkokemuksensa ja mentorointikokemuksiensa pohjalta erinomaiset mahdollisuudet kehittää Zodiakin taiteilija- ja yleisösuhdetta.

”Jenni-Elina tunnisti ja suhteutti ajatteluaan Zodiakin seuraavien vuosien strategisiin haasteisiin. Hänellä oli kirkas näkemys taiteellisten sisältöjen tasapainoisesta kehittämisestä ja niiden suhteesta erilaisiin yleisöihin”, toteaa Zodiakin hallituksen puheenjohtaja Nina Numminen.

Jenni-Elina von Bagh on työskennellyt tanssijana ansioituneiden koreografien työryhmissä sekä ollut kiinnitettynä merkittäviin tanssiryhmiin sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Koreografina hän on luonut nykyesityksen kieltä, joka kiinnittyy nykytanssin ja -esityksen moniin praktiikoihin ja dramaturgisiin keinoihin.

Ohjelmistotyössä von Bagh hakee radikaalia uutta ajattelua muodoissa, jotka kiinnostavat myös taideyhteisön ulkopuolella.

”Suomen nykytanssin kenttä on ainutlaatuinen ja Zodiak on tehnyt hienoa työtä sen eteen. Taiteellisen linjan tulisi Zodiakissa artikuloitua taiteen itseisarvon merkityksessä sekä rohkeassa ja uudenlaista ajattelua mahdollistavassa taiteessa. Uskon, että nykytanssin asema Suomessa tulee vahvistumaan ja syvenemään; se saavuttaa yhä laajempia katsojakuntia ja myös vankemman rahoituspoliittisen aseman”, Jenni-Elina von Bagh linjaa.

Taiteellisen johtajan tehtävään haki yhteensä kuusi henkilöä, kolme naista ja kolme miestä. Taiteellisen johtajan vuoden helmikuussa 2023 alkava toimikausi on kolme vuotta, kahden lisävuoden optiolla.